Over trouwen

Een dag om nooit te vergeten
Neem contact op

Nogmaals trouwen

“Konden wij onze ceremonie nog maar eens overdoen. Bij ons was het heel saai
en officieel.”

Vroeger was de ceremonie meer een soort plechtigheid. Tegenwoordig is het een uniek moment, een waar feest.
Wil je het nog eens overdoen? Opnieuw jullie belofte uitspreken tijdens een sfeervolle ceremonie.  Je kunt dit groot of klein vieren, een renewal of the vows – oftewel herbelofte – is op geen enkele manier aan regels gebonden. Zo kan de liefde gevierd worden en kunnen jullie nogmaals bevestigen elkaar eeuwig trouw te blijven!

Wonderfeel weddings - Wendela van Beek-Treep

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Burgerlijk huwelijk

Willen jullie graag een officiële huwelijksceremonie door een zelf uitgekozen trouwambtenaar? Dan kan! De betrokken gemeente stelt mij aan voor één dag*.
En dan mag ik jullie huwelijk voltrekken voor de wet.

*De gemeente kan hier legeskosten voor in rekening brengen.

Ceremonieel huwelijk

Dan trouw je tijdens kantooruren voor de wet op het gemeentehuis  Dit kan bijvoorbeeld op maandagochtend gratis met alleen getuigen.
En jullie feestelijke ceremonie met alle gasten vindt plaats waar en wanneer jullie willen. Deze ceremonie is net een echte huwelijksceremonie. Niemand heeft in de gaten dat jullie het jawoord eigenlijk voor de tweede keer uitspreken.

Geregistreerd partnerschap

Gaan jullie voor een geregistreerd partnerschap of willen jullie je geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk? Ook hierbij mag je best uitpakken en er een feestje van maken! En ik ben graag van de partij. We maken er samen een hele ceremonie van. Een ceremonie, waar jullie heel blij van worden. 

7

HOE IK WERK

Kennismaking

 

De eerste kennismaking is online, geheel kosteloos en vrijblijvend. Ik hoor graag wat jullie wensen zijn. En dan  vertel ik hoe ik te werk ga. Dit is voor jullie het moment om te ervaren of er een klik is.

Als jullie na dit gesprek besluiten om mij jullie huwelijk of partnerschapsregistratie te laten voltrekken, leg ik definitief jullie datum vast.

Er staat er niks meer in weg
voor een hele mooie ceremonie!

Zo’n 6 weken voor de bewuste dag ontmoeten we elkaar. Tijdens dit gesprek bespreken we zowel de hele ceremonie, waarbij ik heel graag met jullie meedenk en tips deel, want er is heel veel mogelijk. We maken natuurlijk ook ruimte voor het delen van jullie ‘liefdesverhaal’. Met die inhoud kan ik een mooie persoonlijke speech creëren. Hierna ga ik aan het schrijven en hebben we regelmatig contact tot aan jullie feestelijke dag.

Een dag om nooit te vergeten

Op jullie trouwdag ben ik ruim op tijd aanwezig voor de laatste details en afstemmingen. Dit mogelijk in contact met jullie, jullie weddingplanner en /of ceremoniemeester.
Ook heb ik contact met jullie fotograaf en mogelijk videograaf. Zodat we er samen voor zorgen dat jullie die foto’s krijgen die een goede reflectie zijn van jullie trouwdag.
En dan is het aan mij om ervoor te zorgen dat jullie de meest onvergetelijke ceremonie krijgen.

En wat vind ik dat leuk om te doen!

 

Na afloop

 

Op het moment dat jullie trouwceremonie heeft plaatsgevonden is hopelijk de sfeer voor een heerlijke trouwdag gecreëerd.

Als jullie het gezellig vinden proost ik natuurlijk na afloop op jullie. Waarna ik jullie en jullie gezelschap graag de ruimte geef om het feest verder
voort te zetten.

Na de dag stuur ik jullie de persoonlijke speech!

En als jullie het leuk vinden, hebben we na een tijdje nog contact om samen na te praten over alle highlights van jullie feestelijke dag.

Ik zie ernaar uit jullie te onmoeten

Wil je meer weten over mij, mijn manier van werken of over wat er mogelijk is? Vul dan het onderstaande formulier in en we hebben snel contact!

12 + 6 =

7

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je een vraag die hier niet tussenstaat? Neem dan gerust contact op!

1. Waar in Nederland kunnen we trouwen met jou als trouwambtenaar?

Ik ben zelf woonachtig in Naarden. Ben beëdigd trouwambtenaar in dienst van de Gemeente Gooise Meren. Maar kan ook buiten deze gemeente huwelijken en partnerschapregistraties voltrekken.
Daarvoor moet de betreffende gemeente toestemming geven. En betaal je de gemeente de legeskosten (Dit bedrag, voor het gebruik van hun diensten verschilt per gemeente)
Een ceremoniële verbintenis kan natuurlijk wel altijd en overal zonder gemeentelijke regels of leges.

Wil je trouwen in de gemeente Gooise Meren en mij als jullie Babs? Neem dan contact op met de gemeente

2. Er komen ook buitenlandse gasten; Hoe zorg je ervoor dat die het ook leuk hebben?

Ik vind het heel heel belangrijk dat al jullie gasten kunnen genieten van de ceremonie.  Ik heb een tijd in Canada gewoond. En spreek vloeiend Engels. Ik kan zowel een gedeelte als de gehele ceremonie in het Engels doen. Maar ik vind het ook heel leuk om gasten welkom te heten in hun eigen taal. Een zinnetje Mandarijn, Spaans of Hongaars, ik leer het graag. En verwerk het in de ceremonie

3. Hoe ver van tevoren moeten we starten wanneer we jou als trouwambtenaar willen?

Veel mensen plannen hun huwelijk 6-12 maanden van tevoren.
In de ideale wereld hebben we het gesprek over de inhoud zo’n 6 weken voorafgaande aan de grote dag.
Maar er zijn nog wel eens last minute plekken vrij.  Dus voel je altijd vrij om mij te benaderen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

4. Wij willen trouwen in het buitenland, kan dat?

Ah super leuk! Ik ga met alle plezier mee naar de plek van jullie huwelijk waar ook in de wereld. Let wel op dat je hier alleen een ceremoniële verbintenis aan kan gaan. De officiële verbintenis moeten jullie dan bij jullie eigen gemeente doen voorafgaand (of achteraf). Maar hier hoeven de gasten natuurlijk niks van te merken.

5. Wij willen een ceremonie met gastsprekers en/of een dominee. Kan dat?

Dit kan zeker. Voorafgaand bespreken we al jullie wensen en ideeën en maken we samen een invulling voor de ceremonie. Zodat deze heel mooi in elkaar overloopt.

Indien gewenst, voltrek ik alleen het wettelijke deel en coach ik jullie ceremoniele spreker, zodat deze goed voorbereid is voor deze mooie taak.